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Question:  “Does a first selectman violate the [1994] Connecticut Building Code by 
ordering a building official to use a sheriff to serve a stop work order?” 
 
Answer:  No.  Section 118.1 of the 1994 State Building Code states “The stop work 
order shall be in writing and shall be given to the owner of the property involved, or to 
the owner’s agent, or to the person doing the work…”  The language of the code does 
not preclude the serving of the stop work order by a sheriff. 
 
Question:  “Does a building official violate the [1994] Connecticut Building Code by 
complying with a first selectman order to use a sheriff to serve a stop work order?” 
 
Answer:  No.  See answer above. 
 
Question d:  “Does a building official violate Chapter 541 C.G.S. by complying with a 
first selectman order to use a sheriff to serve a stop work order?” 
 
Answer d: I am not authorized to interpret statute and cannot, therefore, answer this 
question. 
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